Diş Kaplama Nedir? Diş Kaplama Fiyatları 2021

Diş Kaplama Nedir? Diş Kaplama Fiyatları 2021

Diş Kaplama

Diş Kaplama Nedir? Diş Kaplama Fiyatları

Dişlerin çeşitli sebeplerle  madde kaybına uğradığı veya estetik amaçla üstlerine değişik maddelerden yapılan restorasyonlara diş kaplaması denilmektedir.Kelime anlamı ile aynı mantığı içermektedir.Çürük veya travma nedeni ile oluşan madde kaybının dolgu ile onarılamadığı durumlarda,estetik olarak dişlerin görünümünün değiştirilmesinde, kaybedilen dişlerin yerine yada yer tutucu desteği için dişlerin kaplanması tedavi seçeneklerinde bulunmaktadır.

Dişlerin kaplanması için bazı durumlarda dişlerden bir miktar aşındırmak gerekebilir.Aşındırma miktarı yapılacak kaplama protezin cinsine ve estetik beklentiye göre değişkenlik gösterir.Bazı vakalarda ise dişlerden aşındırmaya gerek duyulmaksızın kaplama yapılabilir.

Kaplama için kullanılan malzemeler metal yada metal olmayan özellikte olabilir.Alt yapı malzemesi metal yada estetik özelliği baskın olan maddelerin üzerine seramik yapılmakta ve doğal bir görünüm sağlanmaktadır.Alt yapı desteği için kıymetli metal ve alaşımlarının kullanımı alerjik reaksiyonlara eğilimi azaltacaktır. Diş hekiminiz sizi genel sağlık durumunuza ve beklentinize göre uygun olan kaplama için yönlendirecektir. Kaplamalarınız dişlerinize dokuya zarar vermeyen yapıştırıcılar ile tatbik edilmektedir. İmplant üstü kaplamalarda ise yapıştırma haricinde vida ile tatbik de mümkündür.

Gerek laboratuvarlarda el işçiliği yapılan gerekse son yıllarda CAD-CAM teknolojisi ile el değmeden yapılan bu kaplamaların kullanım süreleri bir ömür boyu olmayacaktır. Kaplamalarınızın kullanım süresi ağız içi sağlık durumunuza,kaplama yapılan dişleriniz ile çevre dokularınızın yıllar içinde değişen uyumuna bağlı olacaktır.Sizin kaplama yapıldıktan sonra düzenli ağız bakımınız ve doktor kontrolleriniz kullanım süresini uzatacaktır..

Diş Kaplama Tedavisi

Diş kaplama ile kusursuz görünümlü sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz. 

Diş Kaplama Nasıl Yapılır

Diş kaplama hakkında daha detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Diş Kaplama Nedir Ve Nasıl Yapılmaktadır?

Özellikle çürüme gibi istenmeyen sonuçlar gösteren dişlerde diş kaplama nedir sorusu için bu çürüklerin temizlenmesi sonrasında dişin tekrar eski görünümüne kavuşturulması için farklı malzemeler ile kaplama işlemi yapılması şeklinde bir tanım sunulabilir. Dişlerin tamamen kaybedilmesi yerine kaplama işleminin gerçekleştirilmesi için protez dişler ve kalıplar oluşturulur. Bir miktar aşındırma işlemi yapıldıktan sonra metal veya metal olmayan malzemeler kullanılabilir. Seramik, porselen ve Zirkonyum gibi birçok madde kullanılarak kaplama işlemi sağlanabilir.

Hızlı Ve Güvenli Diş Kaplama Nedir?

Merkezimizde gerçekleştirilen tedavi işlemlerinde diş kaplama nedir işlemi için hızlı ve güvenli bir şekilde el değmeden yapılan işlemler ifade edilmektedir. Laboratuvarlarda el işçiliği ile yapılabilen veya son yıllarda CAD-CAM teknolojisi kullanılması ile el değmeden üretilen diş kaplama malzemeleri kaplanacak dişin ölçülerine ve dokularına uygun bir şekilde üretilmektedir. Hızlı bir şekilde elde edilen bu sonuç güvenli bir diş kullanımı sağlarken, doktor tavsiyesine uygun şekilde diş bakımı yapılması ve dişlerin korunması ile birlikte kaplama sonucu uzun yıllar doğru bir etki sağlayabilir.

Diş Kaplaması Nasıl Olur Ne Kadar Sürer?

Diş kaplama hakkında en çok merak edilen sorulardan biri olan diş kaplaması nasıl olur ve ne kadar sürede tamamlanır karşısında cevabımız 3 seans olmaktadır. Kişinin dişlerinin durumuna bağlı olarak 2 ile 4 arasında değişebilecek seanslarda diş kaplamasının en iyi şekilde yapıldığından emin oluyoruz. Estetik kaygıları da üstünde taşıyarak yapılan işlemlerden olduğu için diş kaplaması süreçlerini hiçbir şekilde aceleye getirmeden kaplamanın etkisini en iyi şekilde göstereceğinden emin olana kadar tedavi süreçlerinin devam etmesini sağlıyoruz.

Diş Kaplaması Nasıl Olur Sonrasında Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Diş kaplamasının ardından dişlerin bakımı ile ilgili olarak büyük bir değişiklik yapılması gerekmez. Ancak yine de bizlere diş kaplaması nasıl olur diyerek başvuran hastalarımız için bu genel diş bakım kurallarını tekrarlayarak hizmetlerimizi sunuyoruz. Bunlar içinde günde en az mutlaka iki kere dişlerin fırçalanması ve belirli aralıklarla diş ipleri ile mutlaka diş aralarının temizlenmesi gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz. Tüm bunlara ek olarak dişlerin düzenli kontrolü için de hastalarımızı kliniğimize kontrol için bekliyoruz.

Diş Kaplama Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Diş kaplama nedir açıklamasından sonra bu uygulamanın nasıl gerçekleştiği ve hangi protez çeşitlerinin kullanıldığına geçiş yapabiliriz. Kaplamada kullanılan bir protez, tamamen veya kısmen hasar görmüş bir dişi “örtmek” için kullanılır. Madde kaybına uğramış hasarlı bir dişin güçlendirilmesinin yanı sıra, diş görünümünü, şeklini veya hizalamasını iyileştirmek için bu uygulamaya gidilebilmektedir. Protez maddeleri olan porselen veya seramik taçlar, doğal dişlerin rengine uyarlanabilirler. Diğer malzemeler altın, metal alaşımları, akrilik ve seramik içerir. Bu alaşımlar genellikle porselenden daha güçlüdür ve arka dişler için tavsiye edilebilir. Hem güçlü hem de cazip olmasıyla genellikle metal kabuk ile kaplanmış porselen protez sıklıkla kullanılır.

Diş Kaplamasında Kullanılan Malzemeler

Diş kaplama uygulamalarında kullanılan malzemeler, Diş kaplama nedir diye soracak olursak bizleri kısmen de olsa teknik açıklamaya yönlendirecektir. Kaplamalar çeşitli malzemelerden üretilmektedir ve teknik imkanların sunduğu olanaklar doğrultusunda sürekli bir gelişim halindedir. Kaplama operasyonundan sonraki süreçte dişler tıpkı doğal yapısında olduğu gibi düzenli bakıma ihtiyaç duymaktadırlar.

Diş kaplamada günümüzde en sık;

  • Porselen,
  • Full-porselen,
  • Metal alaşımlı porselen,
  • Seramik,
  • Zirkonyum gibi malzeme ve kaplama çeşidi kullanılmaktadır.

Diş Kaplaması Sonrası

Dişlerin birtakım nedenlerden dolayı çeşitli yıpranma ve kayıplara uğraması neticesinde uygulanan diş kaplama tedavisi, hasta için hassas bir süreci de beraberinde getirmektedir. Çünkü bu aşamadan sonra mutlaka dişlerin bakımına her zaman yeterince özen gösterilmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Diş kaplama sonrası dişlerin bakımına gereken önemin verilmemesi neticesinde birtakım sorunlar baş gösterebilmektedir. Bunlar arasında; uygulanan kaplamalarda çeşitli lekelerin oluşması, çürüklerin oluşması ya da ağız içiyle alakalı bazı sorunların ortaya çıkabilmesi ihtimali yer almaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı bu süreçte iyi bir hassasiyet göstermek ve ağız ve diş bakımlarımızın üzerinde yeterince durmamız gerekmektedir.

Diş Kaplama Sonrası Ne Gibi Değişimler Olur?

Sorunlu dişlerin düzeltilmesinde uygulanan diş kaplama işleminden sonra hastaların bu yeni duruma alışmaları biraz zaman alabilmektedir. Diş kaplama sonrası hastalar bu değişime karşı biraz yabancılık gösterebilirler. Çünkü dişlerdeki eksik kısımlar tamamlandığından bu bölgeler biraz daha farklı hissettirebilmektedir. Ancak eğer dişle ilgili alışılması güç yapısal bir sorun ortada yoksa hastanın buna alışması çok fazla zaman almayacaktır. Bu noktada hasta ve hekim arasında belirli aralıklarla irtibat kurulmasında önemli yararlar vardır. Çünkü bu tedavinin başarısından emin olmak için ve hastanın bunun üzerindeki tepkilerini gözlemlemek için ve de gerektiğinde herhangi bir soruna karşı uygun çözümler üretmek için gereklidir.

Diş Kaplama Sonrası Sorunlara Uzman Yaklaşımı ve Desteği

Diş tedavi süreçleri her insan için kolay olmayan aşamaların başında gelmektedir. Bu süreçte çeşitli sorunlarınıza kolay çözümler üreten ve taleplerinizi en şekilde yerine getiren bir uzman desteğinin rolü büyüktür. Çünkü diş kaplama sonrası bazen beklenmedik problemlerle karşılaşılabilme ihtimalleri de ortaya çıkabilmektedir. Bu türden sorunlara hızlı yanıtlar almak ve çözümler üretmek büyük önem arz eder. Bizler alanında uzman hekimlerden oluşan ekibimizle hem tedavi süresince ve hem de tedaviniz sonrasında oluşabilecek sorunlara karşı bir uzman yaklaşımı ve desteği sağlamaktayız.

Diş Kaplama Porselen

Ağız ve diş sağlığı bir insanın yaşamında en çok özen göstermesi gereken konuların başında geliyor. Çünkü günlük yaşantımızda birçok besin ve yiyecekler tüketiyoruz. Dolayısıyla ileride bu besinlerin ağız ve dişlerimiz açısından yaratacağı birtakım olumsuz etkilere maruz kalmamak için ağız ve diş sağlığımıza gereken önemi göstermemiz gerekiyor. Dişlerimizin sağlığı için düzenli olarak bir hekim kontrolünde bunları belirli aralıklarla takip etmek oldukça önemlidir. Ağız ve diş tedavisi konusunda günümüzde birçok seçenekte farklı çözüm ve fikirler bulunmaktadır. Genellikle birçok insan dişleriyle alakalı birtakım olumsuz sorunlar yaşamaktadır. Bunlar arasında; diş çürükleri, dişlerin yapısında bozulma ya da estetik görünümün bozulmasına sebep olan dişler arasındaki boşluklar gibi çeşitli olumsuz etkenler yer almaktadır. Bu tür problemlerin giderilmesinde günümüzde sıkça tercih edilen diş kaplama porselen tedavi yöntemleri bu konuda en etkili çözümleri sağlayabilmektedir.

Diş Kaplama Porselen Tedavisi Aşması Nasıl Gerçekleşir?

Diş yapısında yaşanan bozulmaların ve kötü görüntünün düzeltilmesi için birtakım aşamalar bulunmaktadır. Öncelikle hekim tarafından detaylı bir şekilde dişlerin analizi yapılarak tedavi sürecinin nasıl ilerlemesi gerektiğine karar verilir. Bu aşamada ağız ve diş yapısının gerekli ölçümleri alınarak buna uygun tedavi şartları belirlenir. Diş kaplama porselen işlemi yapılacak dişler üzerinde gerekli ayarlamalar için dişlerin küçültülmesi işlemi uygulanır. Daha sonra hekim tarafından yapılan birtakım testler sonucunda bu protez kaplamalar, sorun olan dişler üzerine uygulanarak işlem tamamlanır. Dişlerin bakımı için yine de belirli aralıklarla diş hekimiyle görüşmeyi ihmal etmemek önemlidir.

Diş Kaplama Porselen Tedavisi Konusunda Uzman Ekip Desteği

Confident ekibimiz, ağız ve diş sağlığı konusunda hastalarımıza uzman bir ekip desteği sağlamak üzere her biri alanında uzman hekimlerden oluşmaktadır. Bu noktada diş kaplama porselen gibi benzer tüm diş tedavisi gereksinimleriniz için sizlerin taleplerini almaya ve bunlara uygun çözümler üretmek için çalışmaya devam etmekteyiz. Merak ettiğiniz herhangi bir konuda bilgi almak ve size uygun hizmetlerimizden yararlanmak için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Kaplama Fiyatı ve Seçenekleri

Diş kaplama tedavilerinde günümüz şartlarında çok farklı malzemeler kullanılmaktadır. Geçmiş dönemlerde kaplama malzemesi olarak seramik temelli malzemeler tercih edilmekteydi. Renk olarak uygun olması ve uygun fiyatlı olması sayesinde seramik yoğun şekilde kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde bu alanda sağlanan ilerlemeler ile birlikte zirkonyum gibi malzemeler de kaplama amaçlı olarak kullanılmaktadır. Altın ve benzeri malzemeler diş kaplamalarında yoğun olmasa da kullanılmaktadır. Özellikle maliyetlerin yüksek olması bu malzemelerin az kullanılmasına neden olur. Diş kaplama fiyatı, tedavide kullanılan malzemelerin çeşitlerine göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca tedavi uygulanan kişiler içinde fiyat belirlemesi yapılmaktadır.

Zirkonyum Diş Kaplaması

Dişler kişilerin hem dış görünüşünde hem de iç dünyasında psikolojik değişimlere yol açar. Düzgün ve orantılı diş sahibi kişilerin, çarpık diş sahiplerine göre gülümsemekten çekinmediği, daha rahat ağız hareketlerini sergiledikleri bilinir. Dişlerinizde çarpıklık söz konusu ve siz bundan rahatsızlık duyuyorsanız, zirkonyum diş kaplama işlemi yaptırabilirsiniz. Zirkonyum diş kaplama avantajları kişiye göre değişmektedir.

Zirkonyum Nedir?

Zirkonyum, diş kaplamada kullanılan bir çeşit element ve çok sert yapıda metaldir. Kendi aralarında iki çeşit zirkonyum söz konusudur. Katı zirkonyum ve yüksek saydam zirkonyum. İkisi arasındaki fark, birinin doğal dişler ile birebir uyumu, diğerinin ise daha dolgun ve sert bir yüzeye sahip olması. Yarı yüksek saydam zirkonyumlar ön dişler için daha uygundur. Doğallığı ve uyumluluğu ile ağız yapısında sıkça kullanılır. Zirkonyum üzerine porselen kaplama yapılarak diş yapısı elde edilir. Sağlığı tehdit edecek herhangi bir unsur da içermez. Damak yapısına da uyumludur. Porselen altında sert bir cismin oluşu çiğnemenizde de kolaylık sağlar.

Zirkonyum Dişin Ömrü Ne Kadardır?

Zirkonyum dişler doğru kullanıldığı takdirde uzun yıllar kullanım sağlar. Zirkonyum kaplamalarda renk değişimi söz konusu değildir. İlk takıldığı günkü gibi parlaklığını korumaya devam eder. Bu dişler bilgisayar desteği ile yapılır. Böylece hem hasta memnuniyeti hem de hatanın sıfıra indirgenmesi sağlanır. İlerleyen yaşlarda diş eti çekilmesi yaşanması sonrasında doktorunuza başvurmanız gerebilir. Sert yapısı ile ağız içerisinde her noktada rahatlıkla kullanılabilir. Usta bir doktor elinden çıkmış zirkonyum diş, doğal dişten ayırt edilmemelidir. Metal olması ağır olması anlamına da gelmez. Bu dişler hem hafif hem de serttir. Uzun yıllar kullanılması açısında da hastalara ömürlük hizmet sunar.

Zirkonyum Alerji Yapar Mı?

Zirkonyum ’un bir diğer özelliği de alerji reaksiyon göstermemesidir. Ağzı yapısına uyum sağlayarak damak, dil ve diş eti noktalarına uyum sağlar. Sıcak ve soğuğa da dayanıklı olması kişilerin zirkonyum diş yaptırma sebeplerinden biridir. Yediğiniz gıdalarda tat değişikliğine, sigara, çay ve asitli içecekler gibi leke bırakma olasılığı yüksek içecekler üzerinde de olumlu sonuçlar verir. Bunların yanı sıra ağız kokusuyla da baş etmiş olursunuz.

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatı

Diş kaplama fiyatı bakımından belirtilmesi gereken seçeneklerden birisi zirkonyum kaplama çeşitleridir. Zirkonyum ışık geçirgenliği olan ve dayanıklılığı yüksek olan bir malzemedir. Dişin doğal yapısına oldukça benzer bir renge sahip olması kullanım kolaylığı sağlar. Dayanıklı bir malzeme olması sayesinde sıcak ve soğuk hassasiyetini en aza indirir. Ağız ve diş yapısına uygun bir yapıda bulunması ile sorunsuz bir kaplama malzemesi olarak değerlendirilebilir. Zirkonyum kaplama fiyatları, porselen gibi kaplama seçeneklerine göre biraz daha yüksek oluşabilir.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Dişler insanlar için oldukça önemlidir. Bu önem görünüş için olduğu gibi bir rahatsızlık durumunda yarattığı sorunlar ile de ilgilidir. Özellikle diş çürümeleri ve diş kayıpları insanlar için oldukça ciddi sorunlardır. Bu sorunlar ile karşılaşılmaması için dişlere iyi bakılması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda dişlere bakılmasından biraz fazlası gerekmektedir. Onları korumak için kaplama yapılması gerekebilmektedir. Günümüzde çok tercih edilen diş kaplama nasıl yapılır sorusu çokça sorulmaktadır. İnsanların dişlerini koruması ve kötü görünüşlerden kurtulması için bu yöntemi kullanması oldukça yaygındır. Başarılı bir şekilde yapılacak kaplamalar ile dişlerin oldukça güzel görünmesi ve korunması mümkün olabilmektedir.

Diş Kaplama Nasıl Yapılır Ve Hangi Çeşitleri Vardır?

Özellikle dişlerin korunmasında çok dikkat edilecek bir konu da nasıl bir kaplamanın yapılacağıdır. Birçok farklın kaplama malzemesi bulunabilmektedir. Bu malzemelerin kaplama konusunda hangisinin seçilmesi gerektiği ise kullanıcının tercihine kalmaktadır. Bu kaplamaların aralarında oldukça büyük farklar olabilmektedir. Bazıları çok daha doğal görünmekte ve oldukça sağlam olabilmektedir. Ancak bu durum fiyatlarına da yansımaktadır. Bu nedenle diş kaplama nasıl yapılır ve hangi malzemelerden yapılır sorusu sorulmaktadır. Bu konuda yapılacak araştırma ile veya kliniğimizden bu konuda detaylı bilgi alınması mümkün olabilmektedir.

En Güzel Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Yaşanılan diş sorunlarında kurtulmak insanlar için oldukça önemlidir. Görünüş açısından çok fazla dikkat edilecek bu konularda farklı malzemelerin kullanımı ile diş kaplaması yapılabilmektedir. En başarılı ve etkili yöntemler ile diş kaplama nasıl yapılır ve bu kaplamanın fiyatları en merak edilen konulardan birisidir. Diş kaplamaları konusunda uzman olan klinikler tarafından yapılmalıdır. Bu kaplamalar ciddi bir şekilde profesyonel kişilerce yapılmalı ve en uygun malzemeler bu iş için tercih edilmelidir.

Diş Kaplama Uygulaması Nedir?

İnsan vücudunda en çok kullanılan organlardan biri olan dişler, uzun süreli bir şekilde bakım gerçekleştirilmediğinde madde kaybı gösterebilir. Dişlerde oluşan madde kaybı, dişin çevresinde ve üst kısmında görülen diş minesi ve kaplamasının belirli bir süre sonrasında aşınmaya uğraması ve diş çürüklerine neden olmasıyla ortaya çıkar. Bu gibi bir durumda merkezimizde uygulanan tedaviler sırasında diş kaplama uygulaması nedir sorusu ortaya çıkmaktadır. Diş kaplama; madde kaybına uğramış dişlerin üzerinde estetik amaçlı bu kayıpların giderilmesi için restorasyon işlemi yapılmasını ifade etmektedir. Diş kaplama işlemi, ancak dişlerde dolgu ve kanal tedavisi yapılamadığı zaman uygulanır.

Diş Kaplama Nedir Ve Nasıl Yapılmaktadır?

Özellikle çürüme gibi istenmeyen sonuçlar gösteren dişlerde diş kaplama nedir sorusu için bu çürüklerin temizlenmesi sonrasında dişin tekrar eski görünümüne kavuşturulması için farklı malzemeler ile kaplama işlemi yapılması şeklinde bir tanım sunulabilir. Dişlerin tamamen kaybedilmesi yerine kaplama işleminin gerçekleştirilmesi için protez dişler ve kalıplar oluşturulur. Bir miktar aşındırma işlemi yapıldıktan sonra metal veya metal olmayan malzemeler kullanılabilir. Seramik, porselen ve Zirkonyum gibi birçok madde kullanılarak kaplama işlemi sağlanabilir.

Hızlı Ve Güvenli Diş Kaplama Nedir?

Merkezimizde gerçekleştirilen tedavi işlemlerinde diş kaplama nedir işlemi için hızlı ve güvenli bir şekilde el değmeden yapılan işlemler ifade edilmektedir. Laboratuvarlarda el işçiliği ile yapılabilen veya son yıllarda CAD-CAM teknolojisi kullanılması ile el değmeden üretilen diş kaplama malzemeleri kaplanacak dişin ölçülerine ve dokularına uygun bir şekilde üretilmektedir. Hızlı bir şekilde elde edilen bu sonuç güvenli bir diş kullanımı sağlarken, doktor tavsiyesine uygun şekilde diş bakımı yapılması ve dişlerin korunması ile birlikte kaplama sonucu uzun yıllar doğru bir etki sağlayabilir.

Diş Kaplaması Nasıl Olur?

İnsanların birbiriyle olan iletişimlerinde ilk baktığı yerlerden biri olan dişler en dikkat çekici noktalar olarak görülmektedir. Bu nedenle dişlerin sadece bakımı ve sağlığının yanı sıra dışarıdan görünümleri de pek çok kişi için önemlidir. İşte bizler bu noktada klinik olarak sosyal hayatta özgüvenli bir şekilde hareket etmenizi sağlayacak olan diş kaplaması işlemlerini sizlere sunuyoruz. Sizlerin diş kaplaması nasıl olur sorusu karşısında ise kaplama yapılacak olan dişlerin çürük sonrasında ya da dişin kaybedilmesi sonrasında o dişin yerini tamamlayacak dişlerin istenilen bölgeye eklenmesi şeklinde bir durumdan bahsederek çözüm üretiyoruz.

Diş Kaplaması Nasıl Olur Ne Kadar Sürer?

Diş kaplama hakkında en çok merak edilen sorulardan biri olan diş kaplaması nasıl olur ve ne kadar sürede tamamlanır karşısında cevabımız 3 seans olmaktadır. Kişinin dişlerinin durumuna bağlı olarak 2 ile 4 arasında değişebilecek seanslarda diş kaplamasının en iyi şekilde yapıldığından emin oluyoruz. Estetik kaygıları da üstünde taşıyarak yapılan işlemlerden olduğu için diş kaplaması süreçlerini hiçbir şekilde aceleye getirmeden kaplamanın etkisini en iyi şekilde göstereceğinden emin olana kadar tedavi süreçlerinin devam etmesini sağlıyoruz.

Diş Kaplaması Nasıl Olur Sonrasında Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Diş kaplamasının ardından dişlerin bakımı ile ilgili olarak büyük bir değişiklik yapılması gerekmez. Ancak yine de bizlere diş kaplaması nasıl olur diyerek başvuran hastalarımız için bu genel diş bakım kurallarını tekrarlayarak hizmetlerimizi sunuyoruz. Bunlar içinde günde en az mutlaka iki kere dişlerin fırçalanması ve belirli aralıklarla diş ipleri ile mutlaka diş aralarının temizlenmesi gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz. Tüm bunlara ek olarak dişlerin düzenli kontrolü için de hastalarımızı kliniğimize kontrol için bekliyoruz.

Diş Kaplama Porselen

Ağız ve diş sağlığı bir insanın yaşamında en çok özen göstermesi gereken konuların başında geliyor. Çünkü günlük yaşantımızda birçok besin ve yiyecekler tüketiyoruz. Dolayısıyla ileride bu besinlerin ağız ve dişlerimiz açısından yaratacağı birtakım olumsuz etkilere maruz kalmamak için ağız ve diş sağlığımıza gereken önemi göstermemiz gerekiyor. Dişlerimizin sağlığı için düzenli olarak bir hekim kontrolünde bunları belirli aralıklarla takip etmek oldukça önemlidir. Ağız ve diş tedavisi konusunda günümüzde birçok seçenekte farklı çözüm ve fikirler bulunmaktadır. Genellikle birçok insan dişleriyle alakalı birtakım olumsuz sorunlar yaşamaktadır. Bunlar arasında; diş çürükleri, dişlerin yapısında bozulma ya da estetik görünümün bozulmasına sebep olan dişler arasındaki boşluklar gibi çeşitli olumsuz etkenler yer almaktadır. Bu tür problemlerin giderilmesinde günümüzde sıkça tercih edilen diş kaplama porselen tedavi yöntemleri bu konuda en etkili çözümleri sağlayabilmektedir.

Diş Kaplama Porselen Tedavisi Aşması Nasıl Gerçekleşir?

Diş yapısında yaşanan bozulmaların ve kötü görüntünün düzeltilmesi için birtakım aşamalar bulunmaktadır. Öncelikle hekim tarafından detaylı bir şekilde dişlerin analizi yapılarak tedavi sürecinin nasıl ilerlemesi gerektiğine karar verilir. Bu aşamada ağız ve diş yapısının gerekli ölçümleri alınarak buna uygun tedavi şartları belirlenir. Diş kaplama porselen işlemi yapılacak dişler üzerinde gerekli ayarlamalar için dişlerin küçültülmesi işlemi uygulanır. Daha sonra hekim tarafından yapılan birtakım testler sonucunda bu protez kaplamalar, sorun olan dişler üzerine uygulanarak işlem tamamlanır. Dişlerin bakımı için yine de belirli aralıklarla diş hekimiyle görüşmeyi ihmal etmemek önemlidir.

Diş Kaplama Porselen Tedavisi Konusunda Uzman Ekip Desteği

Confident ekibimiz, ağız ve diş sağlığı konusunda hastalarımıza uzman bir ekip desteği sağlamak üzere her biri alanında uzman hekimlerden oluşmaktadır. Bu noktada diş kaplama porselen gibi benzer tüm diş tedavisi gereksinimleriniz için sizlerin taleplerini almaya ve bunlara uygun çözümler üretmek için çalışmaya devam etmekteyiz. Merak ettiğiniz herhangi bir konuda bilgi almak ve size uygun hizmetlerimizden yararlanmak için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Kaplama Nedir?

Dişlerin şekil bozukluğuna uğraması veya belli sebeplerden ötürü sağlıklı işlevini kaybetmesi gibi durumlar bizi genel olarak diş kaplama nedir sorusuna yönlendiriyor. Zira günümüzde sağlıklı diş yapısı ve dolaylı olarak düzgün gülüşler için sıklıkla başvurulan operasyonların başında diş kaplama gelmektedir. Diş kaplama, dişlerin dış kabuğu üzerinde çeşitli maddeler kullanılarak onu daha güçlü hale getirmek ve estetik görünüm vermek amaçlı uygulanan restorasyon işlemleridir. Dişe kaplanan dental kronlar bir dişin şeklini, boyutunu, mukavemetini ve genel görünümünü iyileştirmek için kullanılır. Diş kaplama operasyonlarında kullanılan protezler çeşitli maddelerden yapılabilmektedir.

Diş Kaplama Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Diş kaplama nedir açıklamasından sonra bu uygulamanın nasıl gerçekleştiği ve hangi protez çeşitlerinin kullanıldığına geçiş yapabiliriz. Kaplamada kullanılan bir protez, tamamen veya kısmen hasar görmüş bir dişi “örtmek” için kullanılır. Madde kaybına uğramış hasarlı bir dişin güçlendirilmesinin yanı sıra, diş görünümünü, şeklini veya hizalamasını iyileştirmek için bu uygulamaya gidilebilmektedir. Protez maddeleri olan porselen veya seramik taçlar, doğal dişlerin rengine uyarlanabilirler. Diğer malzemeler altın, metal alaşımları, akrilik ve seramik içerir. Bu alaşımlar genellikle porselenden daha güçlüdür ve arka dişler için tavsiye edilebilir. Hem güçlü hem de cazip olmasıyla genellikle metal kabuk ile kaplanmış porselen protez sıklıkla kullanılır.

Diş Kaplamasında Kullanılan Malzemeler

Diş kaplama uygulamalarında kullanılan malzemeler, Diş kaplama nedir diye soracak olursak bizleri kısmen de olsa teknik açıklamaya yönlendirecektir. Kaplamalar çeşitli malzemelerden üretilmektedir ve teknik imkanların sunduğu olanaklar doğrultusunda sürekli bir gelişim halindedir. Kaplama operasyonundan sonraki süreçte dişler tıpkı doğal yapısında olduğu gibi düzenli bakıma ihtiyaç duymaktadırlar.

Diş kaplamada günümüzde en sık;

  • Porselen,
  • Full-porselen,
  • Metal alaşımlı porselen,
  • Seramik,
  • Zirkonyum gibi malzeme ve kaplama çeşidi kullanılmaktadır.

Diş Kaplama Sonrası

Dişlerin birtakım nedenlerden dolayı çeşitli yıpranma ve kayıplara uğraması neticesinde uygulanan diş kaplama tedavisi, hasta için hassas bir süreci de beraberinde getirmektedir. Çünkü bu aşamadan sonra mutlaka dişlerin bakımına her zaman yeterince özen gösterilmesi ve kontrol edilmesi gerekir. Diş kaplama sonrası dişlerin bakımına gereken önemin verilmemesi neticesinde birtakım sorunlar baş gösterebilmektedir. Bunlar arasında; uygulanan kaplamalarda çeşitli lekelerin oluşması, çürüklerin oluşması ya da ağız içiyle alakalı bazı sorunların ortaya çıkabilmesi ihtimali yer almaktadır. Tüm bu nedenlerden dolayı bu süreçte iyi bir hassasiyet göstermek ve ağız ve diş bakımlarımızın üzerinde yeterince durmamız gerekmektedir.

Diş Kaplama Sonrası Ne Gibi Değişimler Olur?

Sorunlu dişlerin düzeltilmesinde uygulanan diş kaplama işleminden sonra hastaların bu yeni duruma alışmaları biraz zaman alabilmektedir. Diş kaplama sonrası hastalar bu değişime karşı biraz yabancılık gösterebilirler. Çünkü dişlerdeki eksik kısımlar tamamlandığından bu bölgeler biraz daha farklı hissettirebilmektedir. Ancak eğer dişle ilgili alışılması güç yapısal bir sorun ortada yoksa hastanın buna alışması çok fazla zaman almayacaktır. Bu noktada hasta ve hekim arasında belirli aralıklarla irtibat kurulmasında önemli yararlar vardır. Çünkü bu tedavinin başarısından emin olmak için ve hastanın bunun üzerindeki tepkilerini gözlemlemek için ve de gerektiğinde herhangi bir soruna karşı uygun çözümler üretmek için gereklidir.

Diş Kaplama Sonrası Sorunlara Uzman Yaklaşımı ve Desteği

Diş tedavi süreçleri her insan için kolay olmayan aşamaların başında gelmektedir. Bu süreçte çeşitli sorunlarınıza kolay çözümler üreten ve taleplerinizi en şekilde yerine getiren bir uzman desteğinin rolü büyüktür. Çünkü diş kaplama sonrası bazen beklenmedik problemlerle karşılaşılabilme ihtimalleri de ortaya çıkabilmektedir. Bu türden sorunlara hızlı yanıtlar almak ve çözümler üretmek büyük önem arz eder. Bizler alanında uzman hekimlerden oluşan ekibimizle hem tedavi süresince ve hem de tedaviniz sonrasında oluşabilecek sorunlara karşı bir uzman yaklaşımı ve desteği sağlamaktayız.

Dr. Ahmet KİĞILI

Dr. Ahmet KİĞILI

Dişhekimi / Prostodonti ve Estetik Diş Hekimliği

1986 yılında başladığı Gazi Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu.
Profile Git
WhatsApp
Randevunu Planla
Confident