Ağız Kokusu Neden Olur ve Tedavisi Var Mıdır?
Online Randevu Oluştur
Randevunu Şimdi PlanlaDoktorlarımıza
Sorularınızı Sorun
Ağız Kokusu Neden Olur ve Tedavisi Var Mıdır?
Ağız Kokusu Bir Hastalık Mıdır Ve Nedenleri Nelerdir?
Oldukça can sıkıcı bir durum olan ağız kokusunun birden fazla nedeni bulunmaktadır. Ağız kokusu bir hastalık mıdır sorunun yanıtı da aslında bu nedenlerde gizlidir. Ağız kokusunun bazı nedenleri ise şu şekilde sıralanmaktadır;- Ağız kokusunun en önemli nedenlerinin başında ağız hijyenine dikkat edilmemesi gelmektedir. Ağız kokusu oluşmaması içim mutlaka düzenli olarak günde 2 kere dişler fırçalanmalı ve ekstra olarak diş ipi kullanılmalıdır.
- Dişte oluşan apse, enfeksiyon ve çürükler ağız içinde bakteri oluşumuna zemin hazırladığı için ağız kokusu yapmaktadır.
- Bademcik, sinüzit gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları ağız içine akıntı oluşturduğu için ağız kokusuna neden olabilmektedir.
- Ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biri de reflü gibi mide rahatsızlıklarıdır. Reflü de mide sıvısı ağza geldiği için koku oluşumuna neden olmaktadır.
- Sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkların kullanımı da ağız kokusuna neden olabilmektedir.
Ağız Kokusu Neden Olur Ve Ağız Kokusuna Neden Olan Hastalıklar Nelerdir?
Ağız kokusu nedenleri ve çözümleri için öncelikle ağız kokusunun neden kaynaklandığını bulmakla işe başlanmalıdır. Eğer ağız kokusu; şeker hastalığı, akciğere bağlı enfeksiyonlar ve karaciğer yetmezliği gibi hastalıklara bağlı olarak meydana gelen ağız kokuları dikkat gerektiren ve tıbbı çözüm isteyen sorunlardır. Bunların dışında, ağız ve diş bakımını yeterli yapılmaması diş çürüğü, ağız kuruluğu, sigara ve alkol kullanımı diş eti rahatsızlıkları gibi durumlarda ağız kokusunun nedenleri arasında yer almaktadır. Ayrıca ağız kokularını % 90 ‘ı ağız kaynaklı nedenlerden,%8 ‘i üst solunum yollarına bağlı sorunlarda ve %1‘i sindirim sistemine bağlı sorunlarda ve %1’i ‘de patolojik nedenlere bağlı olarak meydana gelmektedir. Ağız ve diş sağlığı hizmeti veren sağlık merkezimizde ağız ve diş sağlığınız için muayene olabilir ve ağız kokusu nedenlerini ve çözüm önerilerini alanında uzman sağlık personellerimizden öğrenebilirsiniz.Ağız kokusu neden olur sorusunun cevabı aşağıdaki gibidir;- Diş hijyenine dikkat etmemek ağız kokusuna neden olmaktadır. Ağız bakımı sadece diş fırçalama ile çözülecek bir durum değildir. Diş fırçalanırken aynı zamanda diş fırçasının arka yüzü ile dilde fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmalıdır. Çünkü bakteriler sadece dişlerde değil dil ve diş eti aralarında da oluşmaktadır. Bu yüzden etkili temizlik ve hijyen şarttır.
- Ağız kokusunun bir diğer nedeni ise reflüdür. Reflü ile mide sıvısı nefes borusunda ağza gelmektedir. Bu da ağız kokusuna neden olmaktadır.
- Sigara kullanımı da yine ağız kokusuna neden olur.
- Bademcik gibi enfeksiyon bazlı üst solunum yolu hastalıkları ağız kokusuna neden olmaktadır.
- Uzun süre aç kalmakta yine ağız kokusuna neden olmaktadır.
Ağız Kokusu Çözüm Önerileri
Ağız kokusu sebepleri ve çözüm önerileri için en etkili ve çözüm uzman doktorların tavsiyeleri olmaktadır. Eğer geçmek bilmeyen bir ağız kokusu ile karşı karşıya iseniz mutlaka uzman bir doktora muayene olarak ağız kokusunun fizyolojik mi, yoksa patolojik mi olduğuna baktırmanız ileride karşılaşabilecek sağlık sorunları açısından çok büyük önem taşımaktadır. Eğer ağız kokusu fizyolojik kaynaklı ise sizin yapabileceğini birkaç çözüm önerileri bulunmaktadır. Bunların başında ağız bakımına özen göstermeniz, gelmektedir. Günde en az iki kere dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş fırçasını ulaşamadığı diş eti aralarının temizliği için diş ipi kullanın. Diş fırçanızı bir ayda bir değiştirin ve dişlerinizle birlikçe dilinizi de fırçalayın. Yılda bir kez diş kontrolü yaptırın ve bol bol süt tüketin. Dişlerinizin çürümemesi için şeker tüketimini azaltın ve dişlerinizi sararmasına neden olan sigara, alkol ve tütün gibi ürünleri kullanmayın.Ağız Kokusunun Nedeni Önemli Hastalıkların Belirtisi Olabilir!
Dişlerinizi sıkça fırçalamanız ağız kokusunun nedeni olan etkenlerden birini yani bakterileri ağzınızdan uzaklaştırmanız adına önem arz edecektir. Zira fırçaladığınız halde hala ağız kokunuz varsa bunun nedeni önemli bir hastalık olabilir. Ağız kokusunun nedeni sindirim sistemiyle alakalı da olabilir. Bu durum daha çok mideden çıkan gaz sonrası ortaya çıkar. Önemli hastalıkların da belirtisi olabilecek ağız kokusunda şeker hastalığı söz konusu hastalıklardan biri olabilir. Bademcik rahatsızlığının da ağız kokusundaki nedenlerden olduğunu söylemek lazım. Ağız kokusuyla baş etmek için ağzınızda kokuya neden olan etken nedir ve tedavisi nasıldır gibi sorularınızın cevabını doktora gittiğinizde daha net öğrenebilirsiniz.En Yaygın Ağız Kokusu Belirtileri ve Sebepleri
Ağız kokusu diş sağlığının korunamaması, gerekli temizlik işlemlerinin gerçekleştirilmemesi neticesinde oluşan ağız problemlerinden bir tanesidir. Ağız kokusunun birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Bu sebepler mevcut olduğunda ağız kokusu belirtileri meydana gelmektedir. Ağız kokusunun olmasına sebebiyet veren etkenlerin başında şüphesiz sigara kullanımı gelmektedir. Sigara oldukça kötü bir kokuya sahip bir bağımlılık maddesidir. Sahip olduğu kötü koku zaman içerisinde ağıza da sinmekte ve ağzın kötü kokması ile sonuçlanmaktadır. Diğer yandan dişlerimiz günlük temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Bu günlük temizlik sağlanmadığı durumlarda da zaman içerisinde ağızda kötü koku meydana gelmektedir. Reflü gibi mide hastalıkları da kimi özel durumlarda ağız kokusunun insanlarda meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir.Ağız kokusu sebepleri ve çözümleri hemen hemen her yaş grubunda var olan ve aranan bir durumdur. Ağız, sindirim sisteminin ilk aşamadır ve tüm yiyecek ve içecekler ağız içerisinde öğütülmeye ve sindirilmeye başlar. Yenilen yiyecekler ve içilen içecekler her ne olursa olsun, ağız bakımına sık sık dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle de gün içerisinde en az iki kez dişlerin fırçalanması ve ağız bakımına önemli derecede zaman ayırtılması gerekiyor. Aksi takdirde, ağızda yaralar oluşabilir, dişler arasında artıklar kalabilir ve zamanla dişlerde çürümeler başlayabilir. Bu çürümeler ise ağızda en çok kokunun oluşmasına sebebiyet verebilir. Ağız kokusunun çok fazla sebebi olabilir ancak bunlardan ilk başta gelen elbette çürümeye başlayan ve bakımı yapılmayan dişlerdir.Ağız Kokusuna Sebep Veren Durumlar Nelerdir?
Ağız kokusu sebepleri ve çözümleri, her yaş grubunda karşımıza çıkmakta olan bir durumdur. Ağız kokusuna sebep veren durumlardan bir diğeri ise ağız bakım suyu kullanmamak ve günde en az iki kez dişleri fırçalamamaktır. Dişlerin ve ağzın tam olarak bakımı yapılmadığı takdirde, ağızda kokular kendini göstermeye başlar. Aynı zamanda yenilen baharatlı yiyecekler ve acı yiyecekler, genelde mideden gelen bir kokuyla ağız yolu ile dışarı atılır ve kötü ağız kokusu olarak algılanmaya başlar. Ağız kokusundan kurtulmak için öncelikle beslenmeye ve tüketilen besinlerin türüne oldukça dikkat etmek gerekiyor. Aynı zamanda günde en az iki kez iki dakika boyunca ağız bakımına da vakit ayırmak en önemli çözümlerden bir tanesidir.Ağız Kokusundan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?
Ağız kokusu sebepleri ve çözümleri, birbiriyle orantılıdır. Ağız kokusunun sebepleri arasında artıklar yer alıyorsa, mutlaka diş fırçalamaya ve ağız bakım suyu kullanmaya önem verilmesi gerekiyor. Ancak mideden gelen bir koku mevcutsa, bu sefer de beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Eğer ağız kokusuna sebep olan nedenler hakkında her hangi bir fikriniz yoksa, derhal bir diş uzmanına başvuru yaparak kokunun sebepleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve ardından buna uygun tedavilere başlanmasına olanak sağlayabilirsiniz.Ağız Kokusu Neden Olur Ve Nasıl Giderilir?
Ağız kokusu neden olur sorusunun cevabını bulan kişiler nasıl giderilir sorunu cevabını aramaya başlamaktadır. Sosyal ilişkileri olumsuz etkileyen ağız kokusunu gidermek için bazı noktalara dikkat etmek ve gerekli ise tedaviye başlamak yeterlidir. Ağız da çürük diş, diş eti sorunu, apse gibi sorunlar varsa mutlaka en yakın zamanda diş doktoruna başvurarak gerekli işlem ve tedaviye başlanılmalıdır. Ağızda bu şekilde bir sorun varsa ağız ve diş bakımına ne kadar özen gösterilirse gösterilsin ağız kokusu giderilmez, geçmez. Çürük diş, reflü gibi ağız kokusuna neden olan rahatsızlıklar ortadan kaldırılmalı ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Ciddi bir sorun olan ağız kokusu sorunu olan kişiler bizlere ulaşarak gerekli hizmetlerden faydalanabilirler.Ağız Kokusunun Kaynağı ile Ağız Kokusunu Önleme Yöntemleri Hakkında Bilgiler
İletişim ve hayati işlevin yerine getirildiği organ olan ağız çeşitli sebeplerde koku yaratır ve bu da hem kişi hem de ortamda bulunan diğer kimseleri rahatsız eder. Ağızda bakterilerin meydana gelmesi durumunda boy gösterebilen ağız kokusu ayrıca mide rahatsızlıkları, diş çürükleri, susuzluk ve benzerleri olan birçok sebepten meydana gelmektedir. Ağız kokusunu önleme yöntemleri içerisinde başta tüketim maddelerine özen göstermek ve su ihtiyacını tamamlamak gerekir. Ardından ağız kokusunun önüne geçilemiyor ve dişler ya da dolaylı olarak ağız ile alakalı olan bir rahatsızlık söz konusu ise bunun için de diş hekimlerine başvurmak gerekir. Uzman diş hekimlerine ulaşmayı sağlayarak ağız sağlığı için gereken tedavilerin alınmasını sağlamaktayız.Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?
Ağız kokusu, pek çok insanın sıklıkla karşı karşıya kaldığı bir sorundur. Ancak sadece estetik anlamda bir sorun ifade etmekle de kalmayarak pek tabii birtakım sağlık sorunlarının habercisi de olabilir. Ancak bazı durumlarda da sadece uzun süreli açlık gibi hallerin belirtisi olduğundan çok da dikkate alınmasına değer bir durum olmayabilir. Elbette her durumda önlemleri almak lazımdır. Bu yazıda ifade edilmiş olan ağız kokusunu önleme yolları da işte bu gibi sorunların varlığını ortaya çıkaracaktır. Şayet bu uygulamalara rağmen halen daha ağız kokusu problemi devam ediyorsa daha önemli bir sağlık sorununun mevcut olabileceği ihtimali mutlak suretle gündeme gelmeli ve mutlak suretle bir hekime başvurulması gerekmektedir. İşte “Ağız kokusunu ne önler?” sorusuna verilebilecek başlıca yanıtlar bu yazıdakilerden ibarettir.Diş Fırçalamak Birinci Kuraldır
İlk olarak elbette hemen herkesin tahmin edebileceği bir yöntem olan diş fırçalamaya dikkat edilmelidir. Diş fırçalarken ağız kokusundan kurtulmanın altın kurallarından bir tanesinin dili de fırçalamak olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda dişlerin en az iki dakika süreyle fırçalanmasında yarar vardır. Nihayetinde geceleri yatmadan evvel diş fırçalamanın sağlık, gündüzleri dışarı çıkmadan ise daha ziyade estetik amaçlı olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle geceleri yatmadan evvel diş fırçalamak mutlak suretle alışkanlık haline getirilmeli ve bunun da sabahları ağızda meydana gelen kokuları önleyeceği hatırlanmalıdır.Sıvı Tüketimi Hayati Öneme Sahip
Pek çok zaman ağız kokusunun kaynağı tükürük miktarının az olmasıdır. İşte bu nedenle sıvı tüketimine azami dikkat edilmesi gerekir. Üstelik sıvı tüketiminden anlaşılması gereken sadece su içmek de değildir. Buna ek olarak çeşitli bitki çayları ya da mineralli sular da tüketilmeli, sıvı oranı yüksek olan meyveler tercih edilmelidir. Bu sayede tükürük üretiminin azlığından kaynaklanan ağız kokusu da büyük oranda sona erecektir. Ayrıca hayati fonksiyonlar açısından da sıvı tüketimi ihmal edilmemelidir.Karanfil de Tercih Edilebilir
Her ne kadar çok klişe bir öneri olsa da hem ekonomik hem de kolay olduğundan dolayı karanfil çiğnemek de ağız kokusunu büyük oranda engelleyecektir. Bu nedenle karanfil çiğneyerek ağız kokusunun önlenmesi sıklıkla tercih edilen ve pek çok zaman da işe yarayan bir yöntemdir.Yeme işlevini yerine getiren ağız organı aynı zamanda insanlarla iletişime geçilirken de kullanılmaktadır. Bu sebepten ağız estetiği ve rahatsızlıklarına dikkat etmek gerekir. Ağız hastalıkları çeşitli sebeplerden olmakla beraber beraberinde ağız kokusunu da getirtir. Yalnızca ağız hastalıkları değil başka sebeplerden de ağız kokusu meydana gelebilmektedir. Ağız kokusunu önleme yöntemleri için asıl sorun kaynağının tespiti önem arz eder. Sonrasında tedavi ya da diğer yandan ne gerekiyorsa o yapılarak ağız kokusunun önüne geçebilmek mümkündür.Ağız Kokusunun Kaynağı ile Ağız Kokusunu Önleme Yöntemleri Hakkında Bilgiler
İletişim ve hayati işlevin yerine getirildiği organ olan ağız çeşitli sebeplerde koku yaratır ve bu da hem kişi hem de ortamda bulunan diğer kimseleri rahatsız eder. Ağızda bakterilerin meydana gelmesi durumunda boy gösterebilen ağız kokusu ayrıca mide rahatsızlıkları, diş çürükleri, susuzluk ve benzerleri olan birçok sebepten meydana gelmektedir. Ağız kokusunu önleme yöntemleri içerisinde başta tüketim maddelerine özen göstermek ve su ihtiyacını tamamlamak gerekir. Ardından ağız kokusunun önüne geçilemiyor ve dişler ya da dolaylı olarak ağız ile alakalı olan bir rahatsızlık söz konusu ise bunun için de diş hekimlerine başvurmak gerekir. Uzman diş hekimlerine ulaşmayı sağlayarak ağız sağlığı için gereken tedavilerin alınmasını sağlamaktayız.Diş Hekimlerine Başvurarak Ağız kokusunu Önleme Yöntemleri
Diş sağlığı her insan için önem arz eden bir durumu temsil etmektedir. Diş hekimlerine başvurarak ağız sağlığını sağlamak ve bir de ağız kokusunu önleme yöntemleri hakkında bilgiler hatta gerekirse tedavileri gerçekleştirmektedir. Uzman diş hekimleri ve hastaları buluşturarak insan sağlığı için gereken özen ile iş yapmaktayız. Bizlerle iletişim oldukça basit şekilde telefon ya da internetten sağlanabilmektedir.Doğal Yollarla Ağız Kokusuna Kesin Çözüm
Ağız kokusu birçok insanın şikayetçi olduğu bir konudur. Başlıca nedenlerinden birisi de insanların diş fırçalama konusunda yeterli özemi göstermemiş olmasıdır. Eğer ağız kokusuna kesin çözüm arıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli konu düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanızdır. Günde en az 2 kere dişlerinizi, dilinizi ve yanak içlerinizi yıkarak ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.Yeterli miktarda su içerek ağız içinizi ferahlatabilirsiniz. 8 bardan su içerek salya üretimini korumanız mümkündür. Ayrıca şekersiz sakız sayesinde de salya üretimi artar. Ağzınızın kokusunu giderir. Maydanoz çiğnemek de geçici bir çözüm olsa da işe yarar. Tarçın da ağız kokusunu giderir. İçindeki bakterilerin azalmasına yardımcı olur.Ağız kokusuna kesin çözüm arayanlar öncelikle düzenli olarak diş fırçalamaya dikkat etmelidir. Dişler günde en az 2 kez fırçalanmalıdır. Diş ipi kullanarak diş arasındaki artıkları temizleyebilirsiniz. Ayrıca tarçın kullanımı sayesinde de ağız kokusuna elveda diyebilirsiniz. Sigara ve alkolü de bırakarak bu sorunu atlatabilirsiniz. Ağızla alakalı problemeler de kesinlikle bizlerle iletişime geçilerek hekim kontrolünden geçilmelidir.Fizyolojik Olmayan Ağız Kokusuna Çözüm
Fizyolojik kabul edilen ve kendiliğinden geçen ağız kokusunun dışındaki kokuların kaynağı ağız içi olabileceği gibi, solunum yolları ya da sindirim sistemi de olabilir. Kokunun kaynağının ne olduğu ağız kokusuna çözüm sunulması bakımından önemlidir. Kokunun kaynağı ağız içi hastalıklar ve dilde biriken bakteriler ya da dişle ilgili sorunlar olabilir. Kokuya neden olan ağız ve diş sorunları arasında çürükler, hatalı protezler, dişetinde meydana gelen sorunlar olabilir. Bu durumda kötü koku, sorunların ortadan kaldırılması halinde kendiliğinden düzelmiş olacaktır. Kliniğimizde ağız ve dişlerde oluşan ve kötü kokuya neden olan sorunlar kişiye özel tedavilerle ortadan kaldırılmaktadır. Bireye düşen ise ağız hijyenine özen göstererek kötü kokuya neden olan bakterilerin azalmasını sağlamak olacaktır.Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir? Nedenleri Nelerdir?
Ağız kokusu belirli nedenlere bağlı olarak oluşmaktadır. Bunların başında diş fırçalanmasının aksatılması gelir, reflü, alkol ve sigara kullanımı, aç kalmak, diş çürükleri ve diğer hastalıklar ağız kokusuna neden olabilmektedir. Ağız kokusunun nedenini bulduğunuz takdirde, bu sorunu yenmek için ilk adımı atmış olursunuz. Özellikle ağız ve diş sağlığı konusunda biraz titiz davranmak gereklidir. Ağız kokusuna ne iyi gelir konusunda en önemli nokta; dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızda kalan atıkların da tamamen yok olması için mutlaka diş ipi vb. ürünler kullanarak ağız ve diş sağlığınızı tam anlamıyla yapmanız gerekir.Ağız ve diş sağlığı konusunda karşılaşılan problemler arasında yer ağız kokusu yer alıyor. Ağız kokusu nedenleri arasında, birçok unsur yer alıyor. Ağız kokusu genellikle beslenme sonrası, sabah uyandığımızda ve diğer bazı nedenlerden dolayı meydana gelir. Her ne kadar önemli hastalıklara sebep olmasada, bazı ağız kokuları önemli hastalıklara yol açabiliyor. Ağız kokusunun oluşma nedenleri arasında en çok ağızdan kaynaklı sebepler yer alıyor. Bunun dışında bazı ağız kokuları solunum kaynaklı, sindirim sisteminden dolayı ve metabolik sebeplerden dolayı oluşabiliyor. Bu nedenle ağız kokusuna çözüm bulmak isteyenler için alınan birtakım önlemler vardır. Alınan önlemler sonucu insanlar rahat bir şekilde sosyal yaşantılarını sürdürerek kendilerini daha rahat hissediyorlar.Yediğimiz bazı yiyecekler ağızda kokulara neler oluyor. Bu da bizi bir yere gitmekten veya birisiyle konuşmaktan alıkoyuyor. Ağız kokusu nedenleri arasında;- Ağzın yeterinde temiz olmaması
- Ağız kuruluğu
- Aşırı tütün ve alkol kullanımı
- Akciğer kaynaklı enfeksiyonlar
- Şeker hastalığı
- Dişeti hastalığı
- Düş çürükleri
Ağız Kokusu Nedenlerine Karşı Alınan Önlemler Nelerdir?
Ağız kokusu nedenleri birçok kişinin önerilere karşı gerekli uygulamaları yapmamasından kaynaklandığı için bu sorun bir süre sonra kendini yayarak ağzın tümünü sarabiliyor. Bu nedenle ağız kokusuna karşı alınması gereken önlemleri mutlaka uygulamalısınız. Bu önlemler arasında; günlük olarak dişleri fırçalama, gargara yapma, su tüketimini artırma, yılda bir kez diş doktoruna gitme, diş fırçalarını düzenli bir şekilde değiştirme gibi nedenler yer alıyor. Bu nedenler sonucu eğer ağzınızdaki koku halen geçmemiş ise kliniklere giderek tedavi olmalısınız. Bu nedenle güvenilir hizmeti ve uzman ekipleri ile ağız ve diş sağlığı kokusunda hizmet veren kliniğimizden sizde yararlanabilirsiniz.Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir? Çözümü İçin Ne Yapılmalıdır?
Tüm bu söylediğimiz ağız kokusuna ne iyi gelir önlemlerini aldığınız takdirde yine ağız kokusu probleminden şikâyetçiyseniz mutlaka bizlere ulaşarak hekimlerimizden randevu almalısınız. Böyle bir durumda hekimlerimiz dişlerinizde geniş çaplı bir inceleme yapacak ve sorunu doğru bir şekilde tespit edeceklerdir. Muhtemelen diş çürüğünden kaynaklı olan bu sorununuz en kısa sürede ağız ve diş sağlığı merkezimizde tedavi edilecek, çözüme ulaştırılacaktır.Ağız Kokusundan Kurtulmanın Yolları Nelerdir?
Ağız kokusu sebepleri ve çözümleri, birbiriyle orantılıdır. Ağız kokusunun sebepleri arasında artıklar yer alıyorsa, mutlaka diş fırçalamaya ve ağız bakım suyu kullanmaya önem verilmesi gerekiyor. Ancak mideden gelen bir koku mevcutsa, bu sefer de beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Eğer ağız kokusuna sebep olan nedenler hakkında her hangi bir fikriniz yoksa, derhal bir diş uzmanına başvuru yaparak kokunun sebepleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve ardından buna uygun tedavilere başlanmasına olanak sağlayabilirsiniz.Ağız Kokusundan Nasıl Kurtulunuz?
Ağız kokusu nasıl geçer? Aşamasına gelen herkeste nasıl kurtulacağım soruları başar. Bunda ilk aşama kokunun nedeninin bulunmasıdır. Gerekli tedavi olunduktan sonra artık bu durumu tekrar yaşamamak adına bir ağız bakım suyu kullanmak bakterilerin oluşumunu engellemek adına yararlı görülmektedir. Çok fazla kafeinli içecekler tüketilmemelidir. Diş fırçalama işlemleri düzenli bir periyotta uygulanmalıdır. Gerekirse diş ipi kullanılabilinir.Ağız kokusu hem sağlık açısından büyük problem hem de durumu yaşayan birey açısından da psikolojik bir sıkıntıdır. Etrafındakilere kötü nefes kokusu vermesi sıkıntı yaratacağından tedavi şart hale gelmektedir. Ağız kokusu sebepleri olarak ağız ve diş sağlığına gerekli bakımı iyi uygulayamamak dışında; diş çürümeleri ve diş eti hastalıkları da önemli nedenlerdir. Bu sebepler doğrultusunda mutlaka kontrol ettirilmesi şart olan noktadır.Aynı zamanda kullanılan bazı ilaçlar da bu sıkıntılı durumu doğurabilecek nedenler arasındadır. Kullanılan bazı ilaçlar ağızdaki tükürük seviyesini azalttığından bu ağız kokusunu neden olacaktır. Özellikle kalp hastalıkları için kullanılan ilaçlar, kemoterapi ilaçları ve sakinleştirici ilaçlar bu duruma büyük sebebiyet verir. Hatta bazen vitaminler bile kötü nefes kokusuna sebeptir. Sonuç itibari ile ağız kokusunda en önemli payı ağız hijyenin olmaması alır ki; özellikle dişler arasında kalan yiyecekler ve beraberinde oluşan plaklar ve tabi ki bakteriler ağız kokusunun nedenleridir. Önerilen periyodik diş bakımları, kontrolleri,diş eti rahatsızlıkları, diş taşları temizletilmesi ve en önemlisi çürüklerin bulundurulmamasıdır.Ağız Kokusu İçin Ne Yapılır Ve Hangi Tedaviler Uygulanır?
Ağız kokusu için ne yapılır diye düşünenler mutlaka aşağıdaki noktalara dikkat etmeli ve uygulamalıdır. Ağız kokusu için yapılacak alternatif çözümler ise şunlardır;- Ağız kokusu neden kaynaklı ise öncelikle o sorunun üstünde durulmalıdır.
- Ağız kokusu diş ve ağız hijyenine dikkat etmemekten kaynaklanmış ise düzenli olarak her gün 2 defa dişler, dil fırçalanmalı ve diş ipi kullanarak etkili bir temizlik sağlanmalıdır.
- Ağız kokusu reflü gibi mide rahatsızlıklarından ötürü meydana geliyorsa öncelikle mide sorunu aşılmalı, tedavi olunmalı ve diş hijyeni aksatılmadan yapılmalıdır.ü
- Ağız kokusu sigara, alkol gibi kötü alışkanlıkları kullanmaktan kaynaklanıyorsa kötü alışkanlıklar azaltılmalı veya mümkünse tamamen bırakılmalıdır.
- Ağız kokusu bademcik, sinüzit gibi hastalıklardan kaynaklanıyorsa önce gerekli tedavi olunması için doktora başvurulmalıdır. Tedavi sırasında ve tedavi sonrasında diş temizliği kesinlikle aksatılmamalıdır.